19 november 2017
19:30

IFK Nyköping

Referat: Söder Futsalklubb - IFK Nyköping

Matchen börjar i ett rasande högt tempo där IFK Nyköping är det lag som pressar och skapar chanser. Söder ligger lågt och väntar på att det ska skapas lägen i Nyköpings offensiv. Men det är Nyköping som skapar chanserna. I matchens inledning är Nyköping det bättre laget. I den trettonde matchminuten gör man också 0-1. I ren frustration lyfter Söder upp sitt spel och sekvensen senare gör Srecko 1-1 efter att han sågat sig igenom Nyköpings försvarsmur. Här märker man att det finns svagheter i Nyköpings lag och ett visst mod infinner sig. Timmy Österling gör ändå 1-2 efter att ha väggat sig fram till ett friläge en meter framför Migge i Söders bur. 1-2 blir också halvtidsresultatet efter att Söder skapat några ströchanser och Migge har storspelat i buren.

Söder som för dagen har maximerat antalet spelare i matchtruppen gör två byten i halvtidspausen. Emiliano och Robin har båda varit bra i första halvleken men får ändå kliva av då Söder vill hitta ett sätt att ändra matchbilden. In kommer istället comebackande Mohamed Musa och nya stjärnskottet Daniel Amir.

I andra halvlek får vi också se en helt annan matchbild. Söder står upp på ett helt annat sätt och när Benji från egen planhalva friställer Niels med en passning som läckert letar sig igenom Nyköpings försvarsmur är det välförtjänt. Söder har nu ett bra grepp om matchen när Nyköping lite turligt lyckas peta in bollen mellan benen på Migge. Söders frejdiga spel fortsätter. Srecko prickar kryssribban och Momo är millimetrar från att måla. I den 32 minuten gör Daniel Milovanovic en soloräd från eget mål och på vilja mer än teknisk skicklighet tar han sig hela vägen fram till Nyköpings målområde där han trycker in bollen i nätet. 3-3. Najib bjuder på matchens delikatess när han med en vältajmad bicycleta gör 4-3 framchippad av Srecko.

Söder har vänt matchen och har kontroll på händelserna när Daniel Milovanovic tilldöms sitt andra gula kort. Med en man mer gör Nyköping sitt fjärde och matchens sista mål

Söder är fortsatt obesegrade i årets serie. Kul att se att alla i Söders trupp bidrar med stort engagemang. En extra eloge till de spelare som visar stor moral då de stöttar sina lagkamrater trots att de själva blir kvar på bänken hela matchen!